INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE - Lumanari decorative

·  Nu lasati lumanarile sa arda nesupravegheate. Stingeri orice sursa de foc cand parasiti incaperea.

·  Nu aprindeti lumanari in apropierea obiectelor inflamabile sau care pot lua foc. Tineti lumanarile aprinse la distanta de mobila, draperii, carti, hartii, decoratiuni inflamabile.

·  Tineti lumanarile la distanta de copii sau animale de companie.

·  Indepartati elementele textile decorative.

·  Nu lasati lumanarile aprinse in locuri de unde pot fi lovite sau daramate de copii, animale, etc.

·  Taiati fitilul lumanarii la aproximativ 0,5 cm inainte de aprinderea acestuia.

·  Folositi intotdeauna un suport special pentru lumanari. Suportul trebuie sa fie rezistent la temperaturi ridicate, robust si suficient de mare pentru a proteja de picaturi de ceara topita. Asigurati-va ca suportul pentru lumanari este pozitionat pe suprafete plate, rezistente la temperaturi ridicate. Astfel veti proteja mobilierul de urmele provocate de temperaturi mari si veti evita spargerea recipientelor de sticla.

· Pastrati lumanarile si ceara curate, fara chibrituri folosite,fitile taiate sau alte ramasite.

· Cititi intotdeauna instructiunile si regulile de folosire a lumanarilor. Nu ardeti o lumanare mai mult decat recomanda producatorul.

· Pastrati lumanarile departe de gurile de aerisire, ventilatoare sau alte surse de curenti de aer care ar putea influenta directia de ardere a flacarii. In caz contrar riscati ca lumanarea sa arda inegal sau sa provoace accidente, incendii.

· Intotdeauna sa aprindeti lumanarile in incaperi bine aerisite. Nu ardeti lumanari in spatii mici unde schimbul de gaze este limitat.

· Nu ardeti niciodata o lumanare pana la capat. Stinge-ti-o inainte sa ajunga la suportul in care este pusa. Luati-va o marja de siguranta si stingeti lumanarea cand aceasta ajunge sa mai aiba doar 4 cm in suport sau 2 cm daca este pusa intr-un recipient.

· Nu atingeti o lumanare care arde si nu mutati o lumanare volatila sau care e pusa in recipient atata timp cat ceara este lichida.

· Nu folositi cutite sau alte obiecte ascutite pentru a indeparta ceara de pe recipientele cu lumanari. Acestea pot zgaria suprafata recipientului sau pot slabi rezistenta lui.

· Pozitionati lumanarile la cel putin 6 cm una fata de cealalta. In acest fel evitati sa se topeasca una pe cealalta sau sa influenteze arderea una alteia.

· Folositi un stingator de lumanari pentru a stinge flacara lumanarii. Este cel mai sigur mod de a stinge o lumanare si de a evita imprastierea cerii.

· Nu stingeti niciodata lumanarea cu apa. Aceasta ar putea improsca ceara fierbinte sau ar putea crapa sticla recipientului in care este pusa.

· Fiti foarte atenti daca folositi lumanari in timpul penelor de curent. Lanternele si in general luminile pe baterie sunt mai sigure in timpul penelor de curent. Nu utilizati niciodata o lumanare pentru a cauta ceva in dulapuri sau cand alimentati un felinar sau alt dispozitiv de luminare pe baza de combustibil.

· Asigurati-va intotdeauna ca lumanarea este bine stinsa si ca fitilul nu mai arde deloc inainte sa parasiti incaperea.

· Stingeti lumanarea daca aceasta scoate fum, flacara este prea mare sau palpaie repetat. Acestea sunt semne ca lumanarea nu arde corespunzator. Stingeti-o, taiati fitilul si verificati-o atent inainte de a o reaprinde.

· Nu folositi lumanarile pentru a lumina pe timp de noapte.